Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap Egids

Deze Egids is speciaal voor mensen die hun talent willen leven, beter leren observeren en interveniëren. Met als resultaat dat je weet jezelf en anderen voor je te winnen en je met plezier en succes werkt.

Veel mensen denken dat echt sprankelen op je werk maar beperkt mogelijk is. Toch jammer, want je vertoeft er een groot deel van je werkzame leven. En het kan echt anders.

Het beste uit jezelf halen is een vak apart, dat zul je al wel gemerkt hebben. Waar begin je en wat is je volgende stap. Wanneer besteed je daadwerkelijke aandacht aan jezelf? Je herkent vast wel van jezelf dat je maar doorgaat en maar doorgaat. Gedachten die de kop op steken zijn: ‘het waait vast wel weer over’ of ‘het is eenmaal niet anders’ of ‘het ligt gewoon aan die vervelende collega’….Weet dat we dit allemaal doen. Het vervelende ervan is dat het alleen maar op heel korte termijn ons helpt. Voor de langere termijn moet je hier echt iets mee.

Herken jij jezelf in het volgende?

  • Je bent lekker actief in werk en houdt al langere tijd meerdere ballen in de lucht
  • Je na een dag werken gespannen kan voelen of een vol hoofd hebt
  • Je weleens rusteloos voelt en moeilijk in slaap komt
  • Je vaak in je hoofd to-do lijstjes maakt en die vaak ook niet af zijn einde van de dag of week
  • Je wel tevreden bent met je werk, rustig voelt en je veel op de automatische piloot doet
  • Je eigenlijk wel weet dat het anders moet en het toch blijft uitstellen

 

Zolang jij geen gehoor geeft aan bovenstaande signalen, dan kun je erop rekenen dat je hoe dan ook vastloopt. Wat er dan gebeurt, is dat je dan in een vicieuze neerwaartse spiraal terecht komt. Hier hebben we het dan nog niet eens over situaties van ‘burned-out’ of ‘bore-out’, terwijl de risico’s op de loer liggen.

Het kan anders en daarvoor heb je alles al in huis – je moet het nog wel zien en weten in te zetten.

Volgens welke aanpak ik werk?
De ACT (Acceptance en Commitment Training) is de methodiek die ik toepas in mijn coaching en trainingen. Deze methodiek is gevalideerd binnen de gedragswetenschappen en wordt veelal toegepast door psychologen en ook steeds meer binnen organisaties. Ik ben o.a. opgeleid door de grondlegger van ACT, Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes.

Kern van ACT is de filosofie dat zinvolle actie je leven verrijkt en dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. Daarom leren mensen bij ACT om: bewust te handelen naar hun waarden en zaken te accepteren die ze minder kunnen beïnvloeden, zoals hun emoties en gedachten.

Verder werk ik met TMA (Talent Motivatie Analyse).
Vanuit de visie dat mensen het best functioneren, het snelst leren, zelf in actie komen en het meest betrokken zijn als ze werk doen dat in dezelfde richting gaat als hun drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties. Je bent het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij je ware aard ligt.

Coaching waar en wanneer je wilt. Het is mogelijk om deels of in zijn geheel te kiezen voor online coaching. Face2face gesprekken vinden plaats in Midden-Nederland. Het kan in Driebergen, Houten, Maarn, Soest en omstreken.

Strippenkaart
Ik werk met strippenkaarten, zodat jij de touwtjes over je coachtraject zelf in handen kunt houden. Je strippenkaart kun je naar eigen inzicht besteden. Je kiest zelf voor iedere sessie of je face to face, telefonische, online coaching of via de mail wil doen. De uren worden per kwartier afgeboekt en zijn 12 maanden geldig.

Vergoeding werkgever
Om het beste uit jezelf te kunnen halen is investeren in je ontwikkeling erg belangrijk. Een goede werkgever weet dat en zal hiervoor een opleidingsbudget hebben. Vraag daarom binnen je organisatie na of je coachtraject in aanmerking komt voor vergoeding.

Betaling
Je betaalt 50% bij aanschaf van de strippenkaart. Halverwege de looptijd van je strippenkaart betaal je de resterende 50%.

Wil je graag meer weten of een afspraak maken voor een gratis (online) kennismakingsgesprek, neem dan gerust contact met mij op.

Home     Open inschrijving     over monique     blog     contact

Flow in bedrijf
Arnhemsebovenweg 22
3971 MK Driebergen

KvK: 65689305
BTW: NL168305434B01

contact@teambuilding-midden.nl

06 - 534 06 942

Ja, ik download graag de 
Gouden Verschilmakers

voor

Maximaal teamrendament

Gelukt! Check je email. Ik heb je de Gouden Verschilmakers toegestuurd

Ik ontvang graag meer informatie over de Masterclass en hoe ik me hiervoor kan aanmelden.

Gelukt! Check je email. Ik heb je de informatie over de Masterclass toegestuurd

Ja, ik ontvang graag een voorbeeld TMA Teamanalyse

Gelukt! Check je email. Ik heb je het voorbeeld TMA Teamanalyse toegestuurd

Ja, ik ontvang graag de tips 'van tobben naar toppen'

Gelukt! Check je email. Ik heb je de tips toegestuurd

Ja, ik download graag de
Persoonlijk Leiderschap e-gids

Gelukt! Check je email. Ik heb je de e-gids Persoonlijk Leiderschap gemaild.